Beyond Digital Skills – Събитие на Студентски съвет и Клуб на младия програмист „Джон Атанасов“


Дигитализацията през последните десетилетия промени изцяло начина ни на живот и работа. Изкуственият интелект (AI), компютърната анимация и менталната аритметика са само част от технологичните иновациите, които трансформират нашето ежедневие. Независимо дали са бизнес, образователни или технологични, иновациите могат да допринесат за устойчивото развитие на обществото.


Искаш да се запознаеш отблизо с развитието на дигиталния свят, тогава заповядай на BEYOND DIGITAL SKILLS – 25 октомври от 15 часа в Аулата на Великотърновския университет.


Лектори на събитието ще бъдат водещи специалисти и мениджъри от различни водещи компании в IT сферата.
Обучението ще покрие следните теми:
– Ментална аритметика
– Видео анимация
– Квантов компютър
– Изкуствен интелект

Очакват Ви много изненади и специални подаръци.

Първите гости на Beyond Digital Skills са невероятните Ивелина Узунова и Цветелина Карушкова от SmartyKids. Те ще ни запознаят с изключително популярния вид обучение – ментална аритметика, чрез което се постигат реални резултати в развитието, скоростта, качеството на възприемане и мислене сред подрастващите. Вече хиляди центрове по ментална аритметика работят в 81 държави по света, включително и България.

Вторият ни гост е Димитър Димитров – Анимитер. Той е режисьор, художник, аниматор и продуцент. През 2003 година завършва с магистърска степен анимационна режисура в НАТФИЗ. Дълги години работи във филмовата, телевизионната и гейм индустрията, в компании като Gameloft и NOVA Broadcasting Group. Също така, създава специални ефекти за пълнометражни филмови продукции („АГА” 2019), сериали („Островът на сините птици” 2019) и други. Той е съосновател на продуцентска компания Metamorfoza заедно с Нели Гашарова. Зад гърба си, Димитър има 17 късометражни и среднометражни анимационни филма, които участват в над 450 международни фестивала за анимация, късометражно кино, нови медии и видео арт, сред които ANNECY, FANTOCHE, MONSTRA, KROK, ANIMATEKA и други. Общо, филмите му носят над 50 награди, като тeзи на СБФД, на Световния фестивал на анимационния филм във Варна, награди на Фестивала на българското документално и анимационно кино „Златен ритон”, Cinelibri, iPhone Film Festival, номинации за най-добър български късометражен филм от Jameson Sofia Film Fest, както и наградата за най-добра анимация на филмовия фестивал „Hollywood Weekly” 2014 в Лос Анджелис. Той ще ни представи тайната на анимацията и видео обработката.