Предстои 21-то издание на Летен университет

Готови ли сте да се потопите в емоциите на 21-то издание на Национални летни студентски игри Summer University? Вълните на 2023 ще бъдат тази година в КИТЕН. Летният университет, който ще донесе много спортни емоции, забавления и съревнования отново се организира от Национално представителство на студентските съвети и ще се проведе в периода 27 Август – 3 Септември 2023 година.

Традицията няма да бъде нарушена и ние ще изпратим своя, добре подготвена, спортна делегация.

Право на участие имат всички студенти от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Срок за подаване на заявки: до 21 Юли 2023 година.

За кандидатстване за участие като делегат, пишете на нашата страница във фейсбук. Нужно е да посочите спорта, в който искате да участвате, както и опита и постиженията Ви в него.

Подробна информация, програма и условия за участие ще намерите на www.summer2023.eu

„Летен университет“ представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри“ през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет“.

През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри „Летен университет“.Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Чрез проекта, ние, студентите, си поставяме за цел да се популяризира масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер.